Netflix Üyelik Harcamana 25 TL Tosback

Netflix üyeliğini Tosla Kart ile öde, 25 TL anında Tosla hesabına iade edilsin

İçeriği her geçen gün zenginleşen; sinema filmlerinden dizilere, belgesellerden çocuklara özel videolara dek her türlü yapımın kolayca bulunabildiği Netflix, artık Türkiye’de pek çok rakibi olmasına rağmen hâlâ izleyicilerin favori video akış platformu konumunda. Platformu 2022 yılında ziyaret eden film ve dizilerden birçoğu, Netflix’in popülerliğini daha da artırdı. Dilerseniz gelin, Netflix’e dair bazı ayrıntıları sizlerle paylaşıp 2022 yılında kullanıcıların en çok izledikleri dizi ve filmlerden söz edelim.

Netflix Nedir? Nasıl Kullanılır?

1997 yılında kurulduğunda, bir dönem Türkiye’de de film tutkunlarının sıklıkla başvurduğu video kaset ve DVD kiralama yöntemini ABD’de daha kapsamlı şekilde sunan Netflix, internet üzerinden yayın akış hizmetlerinin genişlemesiyle 2007 yılında kullanıcıların internetten erişebilecekleri bir mekanizmaya imza attı. İnternet hızının artması ve teknik altyapı sorunlarının ortadan kalkmasıyla Netflix, “video on demand/talep üzerine video” sistemini daha da genişletti ve hizmet sınırlarını ABD sınırlarının da ötesine geçirmeyi başardı. 2016 yılı itibarıyla Türkiye’de Türkçe alt yazılı ve seslendirmeli içerikler sunmaya başlayan Netflix’i kullanmak için elektronik posta hesabınız aracılığıyla Netflix’te kayıt oluşturmanız gerekir. Abonelik türü seçiminden sonra ödeme işlemlerinizde Tosla’yı kullanabilirsiniz.

Netflix’in resmî web sitesini ziyaret edip oturum açma işlemi sonrasında sunulan içeriklere erişilebileceğiniz gibi Netflix tarafından Android, iOS, iPadOS gibi mobil cihazlar için geliştirilen uygulamaları da indirerek Netflix içeriklerinden yararlanabilirsiniz. Netflix’in sunduğu videoyu indirdikten sonra izleme, hızlandırma ve çözünürlük değiştirme gibi imkânları Netflix uygulamaları aracılığıyla değerlendirebilirsiniz.

Netflix Kullanıcılarının 2022’de En Çok İzlediği 5 Dizi

Birbirinden sürükleyici ve maraton şeklinde bitirilesi dizileriyle kullanıcı kitlesini genişleten Netflix, sezonlarını paket hâlinde sunduğu dizileriyle her yeni bölüm için uzun süre beklemek istemeyenler için ideal platformlardan biri olmayı sürdürmektedir. Peki, geride bıraktığımız yıl Netflix’te en çok hangi diziler izlendi?

Vikings: Valhalla

Aksiyon ve savaş unsurlarını başarıyla kullanan, tarihî drama alanında çekilen diziler arasında kendine ayrı bir yer edinen “Vikings” dizisinin spin-off’u konumundaki “Vikings: Valhalla”, geçen yılın en çok izlenen dizilerinden biridir. “Die Hard” ve “Just Cause” gibi filmlerin yazarlığını da yazarlığını yapmış olan Jeb Stuart’ın yazdığı dizinin bölümleri, farklı rejisörler tarafından yönetilmekte.

Vikings: Valhalla Dizisinin Konusu Nedir?

2020 yılında final yapan Vikings dizisinde gerçekleşen olayların 100 yıl sonrasında geçen ve 11. yüzyılda, dönemin İngiliz kralının ülkesinde yaşayan Vikinglerin katledilmesini emretmesiyle iyiden iyiye su yüzüne çıkan İskandinav-Sakson çatışmasını temel alan dizide, o yıllarda nam salan bazı Vikinglerin maceraları da ele alınmaktadır.

The Witcher

CD Projekt Red’in video oyun serisi hâline getirmeden önce çok sınırlı bir kitlenin bilip okuduğu, Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski’nin aynı adlı roman serisinden uyarlanan dizi, Netflix’e çok sayıda abone kazandıran yapımlardandır. Başrolünde, kendisinin de sıkı bir “The Witcher” serisi hayranı olduğunu gizlemeyen Henry Cavill’ın Rivialı Geralt rolünde oynadığı dizi, her ne kadar Cavill’ın diziden ayrılmasıyla izleyicilerini biraz üzse de dizinin sürükleyiciliği devam etmekte.

The Witcher Dizisinin Konusu Nedir? 

“The Witcher” başlığı altında yayımlanan video oyunlarından ziyade kitaba daha sadık olan dizi, bir efsunger olan Rivialı Geralt’ın yaşadığı sıra dışı maceraları akıcı şekilde ele alır. Geralt’ın, romanın önemli karakterlerinden Ciri’nin koruyuculuğuna başlaması ve film/oyun serisinden tanıdık isimlerin boy göstermesiyle yapım daha sürprizli hâle gelir. Çekimlerine bir süreliğine ara verilen dizinin üçüncü sezonunun 2023’ün yaz aylarında gelmesi beklenmekte.

Stranger Things

Yayımlanmaya başladığından bu yana Netflix dizilerine uzak olan seyircileri bile kendine hayran bırakan “Stranger Things”, 2016 yılından bu yana devam eden yapımlardan. Matt ve Ross Duffer kardeşlerin yarattığı dizi, bilim kurgu, korku, gizem ve dram türlerini aynı potada başarıyla eritmektedir. Dört sezon ve otuz dört bölümdür seyirciyi televizyona -ya da akıllı cihaz ekranına- kilitleyen yapım, 1980’ler pop kültürüne dair atıflarıyla büyük beğeni kazanmaktadır.

Stranger Things Dizisinin Konusu Nedir?

1980’ler ABD’sinde geçen dizide bir grup genç arkadaş, kaybolan arkadaşlarını bulmak için kendilerini de tehdit edebilecek derecede tehlikeli gizemler ve doğaüstü olaylarla karşılaşırlar. Bölümler ve sezonlar ilerledikçe gençlerin yaşadığı maceralar da çeşitlilik kazanır.

Emily in Paris

Romantik komedi türünde de başarılı diziler yapabileceğini defalarca kanıtlayan Netflix’in 2020 yılında başlattığı “Emily in Paris”, 10’ar bölümlük üç sezondan oluşmakta. Tek kamera metoduyla çekildiği için kendine has bir yapısı bulunan dizinin başrolünde/Emily rolünde Lily Collins yer almaktadır.

Emily in Paris Dizisinin Konusu Nedir?

Chicago’da yaşayan pazarlama uzmanı Emily Cooper’ın Paris’te çalışabileceği bir iş teklifi almasının ardından Paris’e gidişini ve orada yaşadıklarına romantik-komedi merceğiyle bakış atan dizi, aynı zamanda izleyicinin Fransız kültürü ve Fransızcaya dair ilginç çıkarımlar yapmasına da zemin hazırlar.

Squid Game

İlk yayımlandığı dönem tüm popüler kültür unsurlarını etkilemekle kalmayıp ana haber bültenlerine bile konu olan “Squid Game”, Netflix’in popülerliğini zirveye taşıyan yapımlardan biri. 2021’in sonlarında Netflix kataloğuna giren Güney Kore yapımı dizi, aralarında tarihî dram filmlerinin de bulunduğu birçok eseri yöneten ve ilgili yapımların prodüktörlüğünü üstlenen Hwang Dong-hyuk tarafından yazılıp yönetilmektedir.

Squid Game Dizisinin Konusu Nedir?

Gırtlağına kadar borca batan ve kişisel başarısızlıkları nedeniyle çıkmaza giren Seong Gi-hun’un, kimliği belirsiz biri tarafından Squid Game adlı oyuna davet edilmesi ve “büyük ödül”e uzanan çetrefilli yolda yaşadıklarını anlatan yapım dram, aksiyon, korku ve gerilim gibi unsurları bir arada sunar.

Netflix Kullanıcılarının 2022’de En Çok İzlediği 5 Film

Sahip olduğu film arşiviyle farklı türlerdeki sinema filmlerini takip eden abonelerini memnun eden Netflix, kataloglarına dâhil ettiği üçüncü parti yapımlar kadar orijinal filmleriyle de dikkat çekmektedir. Belirli kamera marka/modeli ve ekipman standartlarına bağlı kalarak çektirdiği filmleri takdirle karşılanan Netflix’in ilgili filmlerinden bazıları, en çok izlenenler arasına rahatlıkla girmektedir. Geçen yıl en çok izlenen beş filme göz atalım.

The Gray Man

Temmuz 2022 itibarıyla Netflix kataloğuna katılan, aksiyon dozu yüksek “The Gray Man”, başrolünde önemli isimlerin yer aldığı Netflix orijinal filmidir. Ryan Gosling ve Chris Evans’ın başrollerini paylaştığı yapımın yönetmenliğini, “Everything Everywhere All at Once”ın yapımcı koltuğunda oturan Anthony ve Joe Russo kardeşler üstlenmiştir.

The Gray Man Filminin Konusu Nedir?

CIA’in “Sierra” adlı programında bulunan Six kod adlı CIA ajanı, bir görev neticesinde aslında ortaya hiç çıkmaması gereken gizli CIA verilerini ortaya çıkarır. Ancak bu durum, Six’in başına ödül konulması ve peşine sosyopat bir meslektaşının takılmasıyla sonuçlanır.

The Adam Project

2022 yılında çok izlenen bir diğer Netflix orijinal filmi, “The Adam Project”, başrolünde son dönemde yıldızı hayli parlayan Ryan Reynolds’ın oynadığı aksiyon-komedi türü bir yapımdır. Yönetmen koltuğunda, yine Reynolds’ın başrolde yer aldığı “Free Guy” da yöneten Shawn Levy oturmaktadır.

The Adam Project Filminin Konusu Nedir?

Meşhur üçleme “Back to the Future”dan izler taşıyan “The Adam Project”, zaman yolculuğu yaparken kaza eseri 2022 yılına iniş yapan savaş pilotu Adam Reed’in geleceği kurtarmak adına 12 yaşındaki hâliyle iş birliği yapmasını konu ediniyor.

Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)

Tess Wakefield tarafından kaleme alınan romandan uyarlanan, Sofia Carson ve Nicholas Galitzine ikilisinin başrolünde bulunduğu romantik film “Purple Hearts”, 29 Temmuz 2022 tarihinde kataloğa dâhil edilen bir başka Netflix orijinal yapımıdır. Daha çok TV dizilerinde yönetmenlik yapan Elizabeth Allen Rosenbaum rejisörlüğünü üstlendiği film, duygusal filmlerden hoşlananlara hitap eder.

Kalplerimiz Bir (Purple Hearts) Filminin Konusu Nedir?

Müzisyen ve söz yazarı olan Cassie ile askerî personel olan denizci Luke, formalite icabı evlenirler. Ancak meydana gelen trajik bir gelişme sonucunda Cassie ile Luke arasındaki duygusal mesafeler ortadan kalkar ve başlarda sahte olan ilişki tamamen gerçeğe dönüşür.

Hustle

Haziran 2022’de Netflix kataloglarına katılan, Netflix orijinal filmi “Hustle” izleyicilerin, kendisini daha çok komedi filmleriyle tanıdığı Adam Sandler’ın başrolde yer aldığı bir yapımdır. 1981 doğumlu yönetmen Jeremiah Zagar’ın ilk önemli filmi olarak nitelendirilen spor draması türündeki eser, özellikle basketbolla ilgilenen ve NBA’i yakından takip eden izleyicilerin beğenisini kazanabilir.

Hustle Filminin Konusu Nedir?

NBA’de yıldızlaşabileceğini düşündüğü bir basketbolcuya İspanya’da denk gelen Stanley Sugerman, basketbolcu sayesinde kendi hayatının da değişebileceğini ve tekrar NBA’e dönebileceğini düşünür. Ancak bu, sandığı kadar kolay olmaz. 

Tinder Avcısı (The Tinder Swindler)

Listenin belki de en ilginç yapımı, 2 Şubat 2022’de Netflix kataloglarına, suç belgesi başlığıyla giren “The Tinder Swindler” olarak değerlendirilebilir. Popüler uygulama Tinder’ın karanlık tarafına ışık tutan ve gerçek olayların, başarılı bir kurguyla sunulduğu belgesel, daha önce büyük ses getiren “Don’t Fuck with Cats: Hunting an Internet Killer” adlı belgeselin yapımcılığını üstlenen Felicity Morris tarafından yönetilmiştir.

Tinder Avcısı (The Tinder Swindler) Filminin Konusu Nedir?

Arkadaşlık uygulaması Tinder’ı kullanarak kendini zengin bir iş insanı gibi tanıtan ve tanıştığı kadınları milyonlarca dolar dolandıran bir adamın kurduğu bir çeşit ponzi sistemi, belgesel aracılığıyla ortaya çıkar.

Tosla Avantajları ile Netflix Aboneliği Satın Alabilirsiniz

Birbirinden heyecanlı sayısız yapımı, vakit kaybetmeden izlemek istiyorsanız Tosla avantajıyla Netflix aboneliği satın alabilirsiniz. Üstelik Netflix aboneliğinizi başlattığınızda anında 25 liralık Tosback alabileceğiniz kampanyadan da yararlanabilirsiniz.

Siz de Netflix farkıyla ilginizi çeken film, dizi ve belgeselleri en uygun fiyatlarla takip etmeyi planlıyorsanız, pek çok şekilde size cazip fırsatlar sunan Tosla ile tanışabilir, Tosla’nın cüzdanınızı sevindirecek özelliklerinden hemen yararlanmaya başlayabilirsiniz.