2022 Yılına Damga Vuracak En Yeni Bilgisayar (PC) Oyunları

Bu yıla damgasını vuracak 10 PC oyununu senin için derledik. 2022 yılının en büyük ve en çok beklenen PC oyunlarını keşfet!

Her yıl olduğu gibi 2022 yılında da oyun severleri birbirinden güzel, mükemmel atmosferlere ve oynanışlara sahip bu yıla damgasını vuracak ve adlarından sıkça söz ettirecek pc oyunları bulunuyor. Öyle ki bu oyunlar yalnızca 2022 yılında değil, ilerleyen yıllarda da büyük ihtimalle oyuncuların favorileri konumlarında olacak.

Peki 2022 yılında biz oyuncuları hangi oyunlar bekliyor? Harika grafiklere sahip, aksiyonun hiç eksik olmadığı birçok oyun 2022 yılında piyasaya sürülecek. Bu oyunların arasında hikaye dahilinde sizi içerisine çekecek ve hayal dünyanızda bambaşka alemlere gideceğiniz Souls-like tarzı oyunlardan tutunda büyük açık dünyalara sahip, dilediğiniz gibi gezip dolaşabileceğiniz RPG oyunlar yer alıyor.

En İyi PC Oyunları

Bilgisayar oyunu denilince aklınıza birçok türde farklı oyun gelebilir. Ancak türlerden bağımsız olarak biz burada sizin için seçtiğimiz ve aslında birçok oyuncu tarafından ve oyun otoriteleri tarafından da en iyi bilgisayar oyunu olarak gösterilen oyunların bir listesini yaptık. Liste içerisinde daha önce oynadığınız veya oynamayı düşündüğünüz oyunlar yer alıyor olabilir. Lafı çok uzatmadan 2022 yılında piyasaya sürülecek ve ses getirecek en iyi pc oyunlarına birlikte bakalım.

Ark 2 Geliyor

Birinci oyunu olan Ark Survival Evolved birçok YouTuber ve Twitch yayıncısının yaygınlaştırması ile birlikte oyuncular arasında oldukça popüler bir hale geldi. Bunun üzerine geçtiğimiz dönemlerde yapılan bir açıklamaya göre oyunun ikincisi olan Ark 2 şu anda geliştirme aşamasında ve 2023 yılında piyasaya sürüleceği öngörülüyor. Oyunun daha önceki çıkış tarihi 2022 olarak açıklanmıştı ancak geliştirme aşamasında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle 2023 yılına ertelendi.

Peki Ark 2 ile birlikte oyuncular neler bekleyebilir? Bu sorunun yanıtını vermek için çok erken olsa da oyunun Steam mağaza sayfasında oyunla ilgili bazı ipuçları verilmiş. Örneğin bunlardan biri, oyunun baş kahramanı olan Santiago’yu ünlü sinema oyuncusu Vin Diesel seslendirecek. Ayrıca oyun Unreal Engine 5 oyun motoru ile geliştiriliyor. Yani büyük bir ihtimalle oyundaki modellemeler bir önceki oyuna göre çok daha iyi olacak.

Elden Ring

Elden Ring, bu günlerde istisnasız hemen hemen herkesin gerçekten konuştuğu tek oyun olabilir ve bunun gerçekten iyi bir nedeni var. FromSoftware'in en yeni Souls-like oyunu, önceki piyasaya sürülmüş olan Souls-like oyunlarındaki birçok özelliği ve yeniliği kendi içerisinde barındırmayı başarıyor. Ayrıca, Game of Thrones’un yazarı olan George R.R. Martin tarafından hazırlanmış bir hikaye ile oyuncuların karşısına çıkıyor. Elden Ring piyasaya sürüleli birkaç ay oldu ama Steam’de en yüksek derecelendirmeye sahip oyunlardan biri olmayı da başardı. 392.963 adet inceleme arasından %90 oranında olumlu yorumu bulunuyor.

Elden Ring’in PC versiyonunda, FromSoftware'in yama üzerinde çalışırken bazı performans sorunları yaşamasına neden olsa da, yine de bu sorunlara rağmen, stüdyonun çıkardığı en iyi olmasa da tartışmasız en iyi oyunlardan biri.

Ayrıca birçok kişi Elden Ring’in şimdiye kadar ki piyasaya sürülmüş en iyi Souls-like oyunu olduğunu savunuyor. Hem oynanış, hem grafikler hem de sunduğu içerik ile gerçekten bunu hak ediyor.

God of War Artık Bilgisayarda

God of War bir oyun serisi olarak 2005'ten beri piyasada bulunan ve birçok oyuncu tarafından sevilen bir oyun. Yıllar içinde birçok sürümü olmuş olmasına rağmen, 2018 yılında piyasaya çıkan sürümü şimdiye kadarki en iyi God of War oyunu oldu ve aynı zamanda da birçok oyuncu tarafından şimdiye kadar ki en iyi pc oyunu unvanını aldı

Bu Playstation özel oyununda, önceki oyunlarda neredeyse tüm Yunan panteonunu deviren yarı tanrı Kratos olarak oynarken, bu en son sürümde Kratos ve oğlu, ölü karısının küllerini İskandinav esintili bir mitolojide dağıtmak için dağın tepesine seyahat ederken buluyor. Tabii ki, bir God of War oyunu olarak, yolda her türlü yaratık ve tanrı ile savaşmak zorunda kalacaksınız. Bu harika oynanışa ve hikayeye sahip oyun daha önce yalnızca PlayStation’da yer alıyorken artık PC’de de oynanabiliyor. Dilerseniz artık oyunu Steam ve Epic Games Store üzerinden satın alabilir ve oynayabilirsiniz.

Dying Light 2 Stay Human

Açık dünya zombi oyunları günümüzde artık biraz klişe görünebilir, ancak Dying Light serisi, zombilerin yavaş ve hantal ve son derece agresif ve çok daha tehlikeli olduğu parkur tarzı oyun ve gündüz-gece döngüsü ile oyunculara farklı bir deneyim sunmayı başarıyor. Oyunun geliştirme aşaması ile ilgili birçok negatif söylenti çıkmış olsa da Dying Light 2 anlatıldığı kadar kötü bir oyun değil, aksine birçok oyuncunun beklentisini karşılamış durumda

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt adeta kaliteli bir şarap gibi yıllar geçtikçe adeta daha fazla değerleniyor. Etkileyici açık dünyası ve oyun içeriği ile oyuncuların oynamaktan asla sıkılmadıkları ve oyunu bitirseler bile birçok farklı mod ile birlikte yeniden oynanılan Witcher 3 yine 2022 yılında da adından sıkça söz ettiriyor ve ettirmeye de devam edecek.

The Witcher 3 için şunu söylemekte fayda var. The Witcher 3: Wild Hunt, 2022'nin en iyi PC oyunlarından veya PC'deki en iyi açık dünya oyunlarından biri değil. Tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olabilir.

Ghostrunner

Ghostrunner, cyberpunk bir dünyada geçen harika bir FPP oyunu. Oyundaki aksiyon ve hareketlilik hiçbir zaman sona ermiyor. Hem Doom Eternal hem de Mirror’s Edge karışımı bir oyun arıyorsanız Ghostrunner tam size göre bir oyun.

Ghostrunner’ın hikayesi de oldukça ilgi çekici. Acımasız bir hükümdardan intikam almak için elinizdeki katananız ile kulelere çıktığınız, insanlık için bir tür son sığınak olan Dharma Kulesi'nde geçiyor. Bunu düşmanlarınızı dilimleyerek, mermilerden kaçarak ve zirveye çıkmaya devam etmek için bir dizi benzersiz yetenek kullanarak yapıyorsunuz. Ghostrunner’daki aksiyon neredeyse hiç durmadığı için sizi nefessiz bırakacak türden bir oyun.

The Lord of the Rings: Gollum

2022 yılında piyasaya sürülmesi beklenen ve çok fazla bekleyeni olan bir diğer oyun ise The Lord of the Rings: Gollum. Özellikle Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranıysanız bu oyun tam size göre. Hikaye odaklı bir macera oyunu olarak piyasaya sürülecek olan oyunun şu an için açıklanmış bir çıkış tarihi bulunmuyor, ancak 2022 yılının içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Peki bu oyun neden bu kadar bekleniyor? Çünkü filmin hayranları uzun zamandır bir yüzüklerin efendisi oyununun hikayeli olarak gelmesini bekliyordu. Gelecek olan oyun Gollum karakteri ile ilgili olunca ekstra olarak ilgi çekmeyi başardı. Oyun herhangi bir aksilik olmazsa bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek.

Microsoft Flight Simulator

Simülasyon oyunu denilince akıllara ilk gelen oyun kesinlikle Microsoft Flight Simulator oluyor. Çünkü oyun içerisindeki modellemelerden tutunda, uçak kokpitinin içerisinde yer alan tüm tuşlara kadar neredeyse her şey gerçek hayattaki ile aynı. Ayrıca Dünya üzerindeki neredeyse hemen hemen tüm havalimanları oyunun içerisinde yer alıyor. Bu nedenle de simülasyon oyunu denilince en iyi oyun kaçınılmaz olarak Microsoft Flight Simulator oluyor.

Ayrıca oyunun geliştiricisi olan Asobo Studio, oyundaki Dünya haritasını neredeyse gerçek dünyadaki gibi oyuna aktarmayı başarmış. Bu nedenle de, uçağınız ile seyahat ederken kendi evinizin üzerinden geçebilmeniz mümkün.

Harika bir simülatör deneyimi yaşamak istiyorsanız Microsoft Flight Simulator kesinlikle oynamanız gereken bir oyun.

Kerbal Space Program 2

Kerbal Space Program 2, beğenilen uzay uçuşu simülasyon oyunu Kerbal Space Programın devamı oyunu olarak piyasaya sürülecek. Heyecan verici yeni parçalar, çarpıcı görseller, koloni oluşturma, yıldızlararası yolculuk, gelişmiş modlama ve çok oyunculu oynama deneyimini sunacak olan Kerbal Space Program 2’nin çıkış tarihi 2022 yılı olarak açıklanmıştı. Ancak geliştiriciler, geliştirme aşamasında bazı problemlerden dolayı oyunun çıkış tarihini 2023 yılına ertelediler. Yinede bu, 2022 yılında en çok beklenen oyunlar arasında yer almasından alıkoyamadı.

Kerbal Space Program 2, modern ve yeni nesil uzay araştırmalarının taleplerini karşılamak için yeniden tasarlandı. Ayrıca ilk oyunda bulunan bazı mekaniklerde yine ikinci oyunda yer alacak. Bir uzay programı oluşturarak, güçlü uzay aracınızı inşa edebilir, kaynak toplama kolonileri tasarlayabilir ve galaksinin sırlarını ortaya çıkarmak için çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Oyunla ilgili son gelen haberlere göre geliştirme sıkıntıları yaşansa da, stüdyo zamanında oyunu yetiştirebilecek gibi görünüyor

Suicide Squad: Kill the Justice League

2022 yılında piyasaya çıkması beklenen ancak daha fazla geliştirme süresine ihtiyaçları olduğunu belirterek oyunun çıkış tarihini 2023 yılına erteleyen Rocksteady Studios, çevrimiçi eşli çok oyunculu süper kahraman oyunu olan Suicide Squad: Kill the Justice League için yayınladıkları fragmanda yüksek aksiyonun bol bol karşımıza çıkacağını görebiliyoruz. Elbette oyunda, DC’nin sevilen birçok karakterinin de yer alıyor olması birçok oyuncuyu heyecanlandırıyor ve bu nedenle de en çok beklenen oyunlar arasında yer alıyor. Aksiyon-macera türündeki bir FPS oyunu olacak olan Suicide Squad’da Harley Quinn, Deadshot, Kaptan Bumerang ve King Shark gibi birçok karakter yer alacak.