NFC Nedir, Nasıl Kullanılır? NFC Özelliği Ne İşe Yarar?

NFC, Near Field Communication yani Türkçe karşılığıyla Yakın Alan İletişimi anlamına gelen bir ifadedir. Günümüzde NFC kısaltmasını akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda ve tabletlerde görebiliyoruz. Cihazlarımızda bulunan NFC özelliği aslında temelde yakın mesafede kablosuz veri paylaşımı yapmayı sağlayan bir aktarım yöntemidir.

NFC özelliği sayesinde cihazlar arasında kablosuz bir şekilde veri aktarımı yanı sıra aynı zamanda temassız ödeme de yapılabilmektedir. Resim, müzik, belge aktarımını yakın cihazlarla oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkündür.

NFC Nedir, NFC Ne Demek?

NFC, Near Field Communication yani Türkçe karşılığıyla Yakın Alan İletişimi anlamına gelen bir ifadedir. NFC ile yakın cihazlar arası hızlı veri aktarımı gerçekleştirilebilir. Temassız ödeme yapılabilir.

NFC Nasıl Kullanılır?

NFC özelliği sayesinde telefonunun yakınındaki bir cihazla veri alışverişi yapabilirsin. Bunun için cihazları 4 santimetre kadar yaklaştırmak gerekir. Bundan sonrasında işlemine temassız olarak devam edebilirsin.

NFC Özelliği Ne İşe Yarar? 

NFC özelliği cihazlar arasında bir bağlantı görevi görerek veri aktarımı sağlar. Bu özellik her iki cihaza da basit komutlar göndererek veri alışverişi sağlar. Üstelik NFC bağlantısını kullanmak için Wi-Fi, 3G, 4.5G veya LTE gibi ayrıca bir bağlantıya gerek yok. Ayrıca bu özellik tamamen ücretsizdir.

NFC İle Ödeme Nasıl Yapılır?

NFC ile ödeme yapabilmek için kullandığın bankanın mobil bankacılık uygulamasında NFC ile işlem ayarları kısmını aktive etmelisin. Ardından ödeme yapacağın pos cihazı ile temassız ödeme gerçekleştirebilirsin. Kartını kullanmadan, temassız, hızlı ve güvenilir bir şekilde ödemeni tamamlayabilirsin.

  • Paylaş
  • Whatsapp
  • X
  • Facebook