Sanal Kart Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal kart kredi kartına alternatif olarak internet alışverişlerinizde kullanabileceğiniz, fiziki kartta bulunduğu gibi kart numarası, son kullanma tarihi güvenlik (CVC) kodu bulunan sanal ortamda bulunan bir kart türüdür. Sanal kart fiziksel olarak elinde olmaz ancak sanal kartı kullandığın fiziksel kartına bağlı olarak oluşturabilirsin. Sanal kart ile hesap bilgilerini vermek zorunda olmadan internet üzerinden hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi yaşayabilirsin. 

İnternet alışverişi güvenlik nedeniyle kart bilgilerini paylaşmaktan çekiniyorsan sanal kart tam sana göre. Sanal kart bilgileri ile banka veya kredi kartı bilgilerin farklı olduğu için kişisel bilgilerini internet ortamında paylaşmana gerek kalmadan internet üzerinden alışveriş yapmanın en güvenli yollarından biri, sanal kart kullanmaktır.

Sanal kart sayesinde kart limitini kendin belirleyebilir, bakiye limiti aşım derdi olmadan özgürce alışveriş yapabilirsin. 

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?

Sanal kart kullanmak çok basittir. Sanal kartta banka kartı çıkarmak gibi uzun prosedürlere gerek yok. Sanal kart sahibi olmak için müşterisi olduğun bankanın dijital uygulamaları üzerinden kolaylıkla başvuru yapabilirsin. Mobil bankacılık hesabındaki “Kart Ayarları” menüsünü kullanarak sanal kart oluşturabilir, sanal kartın limitini belirleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsin. Dilersen sanal kartın fiziki bir kopyasını da isteyebilirsin. Sanal kartın ilk hazır olduğunda limiti 0 TL’dir. Kartının limitini alışverişlerine göre kendin belirlersin.

Sanal Kartın Avantajları

  • Sanal kartın sunduğu en büyük avantajlardan biri güvenli olması. 
  • İnternet sitelerinden alışveriş yaparken sanal kart kullanmak internet dolandırıcılıklarına karşı endişelerini minimuma indirirken olası bilgi hırsızlıklarına karşı seni korur.
  • İnternet alışverişini sık yapan biriysen, sanal kart sana zaman kazandırır. 
  • Kredi kartı hırsızlıklarına karşı güvende olursun. 
  • Sanal kart alışverişini tamamlamadan önce senden onay istediği için senin isteğin dışında otomatik bir ödeme işlemi gerçekleştirmez.
  • Sanal kart limitini kendin oluşturabildiğin için limit aşımı sorunu yaşamazsın.
  • Birden fazla sanal kart oluşturabilir, her birinin limitini ayrı ayrı belirleyebilirsin.
  • Sanal kartta, kartında bulunan limite göre ve gelecek tutarları karşılayacak şekilde taksit tutarı belirleyebilirsin. 
  • Herhangi bir çalınma veya kayıp durumuna karşı güvenlidir. 
  • İnternet alışverişlerinde kolaylık sağlar.