Steam Kampanyası ile %25 İndirim Tosla’dan!

Çevrimiçi rekabetçi oyunlar oynarken yüksek FPS ile oynamak bir gerekliliktir. Düşük bir FPS ile oyunu oynuyorsanız otomatik olarak dezavantajlı konuma düşersiniz. Rakip oyuncu ile karşı karşıya geldiğinizde ondan daha önce ateş etmeye başlamanız gerekir. Bunun içinde yüksek FPS değerlerine ihtiyacınız vardır.


Hangi bilgisayarı kullanıyor olursanız olun, Valorant’ta FPS artırmanın yolları vardır. Valorant’ta FPS değerlerinizi iyileştirmek istiyorsanız hem PC’inizin hem de oyun ayarlarınızın tamamen optimize edildiğinden emin olmanız gerekir. FPS değerlerinizi artırmak, size daha iyi bir oyun deneyimi sunar.

Bu kılavuz, düşük kaliteli bir bilgisayar kullanıyor olsanız bile performansınızı artırmak için yapabileceğiniz değişiklikleri kapsar.

Valorant’ta FPS Nasıl Artırılır?

Valorant'ta veya herhangi bir oyunda FPS'nizi yükseltmek istediğinizde, ele almanız gereken iki alan vardır. Bunların birincisi oyun içi ayarlarınızdır. Valorant'ın daha iyi çalışmasını sağlamak ve saniye başına kare hızını (FPS) iyileştirmek için oyun içindeki ayarlarınızı optimize etmeniz gerekir. Ayrıca bilgisayarınızın Valorant'ı çalıştırma şeklini tamamen optimize etmeniz gerekiyor.

PC Ayarlarınızı Optimize Edin

Valorant’taki FPS’inizi yükseltmek için bilgisayarınızda bazı ayarları optimize etmeniz gerekir. İşte yapmanız gerekenler.

Nvidia Kullanıcıları

Bilgisayarınızda G-Force Experience yüklüyse güncel olmasına dikkat edin. Bu büyük bir fark yaratabilir. Ayrıca ekstra olarak uygulayabileceğiniz birkaç adım daha var.

PC'nizde oyun modu ayarlarını bulun ve oyun modunu kapatın. Bu, program oyununuza müdahale ettiğinden yaptığınız ayarları etkilemektedir.

Valorant simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin. Ardından uyumluluk, ardından tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırak seçeneğinin işaretini kaldırın.

Tüm sürücülerin ve yazılımların güncel olduğundan emin olun.

Ayrıca, oynamadan önce görev yöneticisindeki tüm gereksiz programları ve işlemleri kapatabilirsiniz.

Ayrıca, oyun içerisinde ping sorunu yaşamamak için kablolu internet ile bağlanın. Wi-Fi ile bağlandığınızda, bağlantı sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

Valorant Oyun İçi Ayarları

Yukarıda anlattığımız her şey, Valorant'ta FPS'yi iyileştirmek için yapabileceğiniz değişikliklerdir, ancak yapabileceğiniz en iyi optimizasyon oyun içi ayarlarınızı iyileştirmektir. Valorant için genellikle birçok kişi profesyonel oyuncuların ayarlarını tercih ediyor. Yine de mümkün olan maksimum FPS'i elde etmek için belirli bir şekilde yapılandırmanız gereken bazı önemli ayarlar vardır. Bunlar önemli olanlardır. İşte yapmanız gerekenler:

Limit FPS – Kapalı.

Görüntü Modu – Tam Ekran.

Materyal Kalitesi – Düşük.

Doku Kalitesi – Düşük.

Ayrıntı Kalitesi – Düşük.

V-Sync – Kapalı.

Anti-Aliasing – Yok.

Geliştirilmiş Silah Görünümleri – Kapalı.

Shadows – Kapalı.

Valorant’ta FPS’i artırmak için yapmanız gereken en önemli kısımları bunlardı. Bu ayarları bire bir yaptığınızda FPS değerlerinizin gözle görülür şekilde arttığını görecek ve hisseceksiniz. Düşük kaliteli bir bilgisayara sahip olsanız bile, istikrarlı ve daha yüksek FPS elde etmenize yardımcı olacaktır.